Categories
Uncategorized

Add Solar Kit to Boat Lift

Als u net een boot heeft gekocht, moet u weten dat het een uitstekend idee is om een ​​zonnekit aan de bootlift toe te voegen. Naarmate de technologie vordert, ontdekken steeds meer mensen de grote voordelen van zonne-energie. Door zonnepanelen op uw boot te plaatsen, kunt u uw energierekening met meer dan vijftig procent verlagen.

Er zijn twee basismanieren waarop u een zonnekit aan de bootlift kunt toevoegen. Installeer eerst de zonnekit op de boot zelf en installeer vervolgens het zonnepaneel bovenop het water. Ten tweede, installeer zonnekits op het dak van de boot en monteer ze met schroeven. Deze tweede optie is veel minder duur, maar kan ook een beetje rommelig zijn, omdat je alle onderdelen bij elkaar moet krijgen, dus het installeren kan langer duren.

Als u ervoor kiest om zonnekits op de boot zelf te installeren, moet u de boot eerst voorbereiden voor installatie. Er zijn drie dingen die u moet doen. Eerst moet u de wielen van de romp van de boot verwijderen. Ten tweede moet je de hoofdromp (het onderste gedeelte) verwijderen, en het derde is de bovenkant van de romp.

Nu je de wielen hebt verwijderd, moet je de zonnekit op het water plaatsen en op zijn plaats zetten. Zorg ervoor dat het zonnepaneel op het water is gemonteerd voordat u het op de boot begint te monteren. Plaats nu het zonnepaneel en de boot op hun plaats.

Als de zonnekit op de bovenkant van de boot is gemonteerd, zorg er dan voor dat alle drie de zonnecellen naar de zon gericht zijn. U wilt er ook voor zorgen dat de batterijen worden opgeladen.

Bevestig tenslotte het zonnepaneel met de schroeven aan het dek. Verbind vervolgens de andere componenten met elkaar, zoals de batterijopslag, de motor en de pomp. Als er draden uit de set komen, moet u de draden rond het zonnepaneel wikkelen en ervoor zorgen dat ze goed op hun plaats zitten. Nadat alles is geïnstalleerd, wilt u de boot testen om er zeker van te zijn dat alles correct werkt. Mogelijk moet u de sterkte van de kabels of de motor verhogen als dat nodig is, maar daar hoeft u zich op dit moment niet al te veel zorgen over te maken.

De volgende stap is om de boot op te starten. Het wordt aanbevolen om wat water door de motor te laten lopen om te controleren of de pomp goed werkt, maar u hoeft dit pas te doen nadat alles is geïnstalleerd. Als alles is geïnstalleerd, laat u opnieuw water door de motor lopen om te controleren of alles naar behoren werkt.

Zodra alles is geïnstalleerd en de boot is opgestart, moet u hem met de sleepkabel op zijn plaats laten slepen naar de kade waar u hem wilt aanmeren. U zult het willen testen om er zeker van te zijn dat het veilig op zijn plaats kan worden gesleept en dat het water vlak en helder is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *