Categories
Uncategorized

Renogy Rover Pg 40a Mppt Solar Charge Controller

In het vorige hoofdstuk heeft Renogy Rover enkele van de uitdagingen behandeld die u kunt tegenkomen bij het gebruik van een MPRT-zonneladercontroller. In dit hoofdstuk vindt u enkele richtlijnen die u helpen bij het navigeren door het verwarrende doolhof van het opladen van uw voertuigen met een zonne-energiesysteem.

De eerste richtlijn is om meer te weten te komen over uw zonnelaadcontroller en hoe u deze op de juiste manier gebruikt. Zoals bij alle elektrische apparaten, heeft de MPRT zijn eigen set veiligheidsparameters en richtlijnen als het gaat om het opladen van uw zonnecellen. Daarom dient u voor het beste resultaat de instructies van uw fabrikant te raadplegen voor het instellen van de laadstroom.

Het volgende dat u moet weten over MPRT-zonneladers, is dat ze niet bedoeld zijn om gedurende langere tijd op een type batterij te worden gebruikt. U moet uw MPRT minstens een dag of zo opgeladen houden voordat u hem weer oplaadt.

Wanneer u uw batterij voor het eerst installeert, kunt u het elektrolytpeil van de batterij testen door een kleine hoeveelheid kaliumhydroxide op het oppervlak van de cellen te plaatsen. De pH-waarde moet neutraal zijn. Als de cellen goed worden opgeladen en het kaliumgehalte stabiel is, kunt u de batterijen een volledige dag opladen.

Uw MPRT-zonneladers zijn ook ontworpen om een ​​lage weerstand te hebben tegen de stroom van elektriciteit. Hierdoor kan de stroom de cellen sneller opladen, waardoor het risico op oververhitting en beschadiging van de cellen wordt verkleind.

Het is niet aan te raden om zelf uw MPRT-zonneladers op te laden zonder eerst uw fabrikant te raadplegen. In plaats daarvan moet u de hulp inroepen van iemand die weet wat hij doet. U kunt zelfs overwegen om de hulp in te roepen van een professionele elektricien om u te helpen bij het veilig opladen van uw MPRT-laders.

Om uw MPRT-zonnelader volledig op te laden, moet u hem slechts ongeveer een uur toegang geven tot een niet-aangesloten stroombron. Tegen die tijd zou u de maximale aanbevolen capaciteit van de batterij moeten hebben bereikt en uw batterij in één dag kunnen opladen.

Mocht je er toch voor kiezen om je MPRT zonnelader op te laden zonder de juiste voorzorgsmaatregelen, dan is de kans groot dat je meer problemen gaat creëren dan je hebt opgelost toen je de zonnelader aanschafte. Dit geldt vooral als u de bovenstaande richtlijnen niet volgt. en laad de oplader niet goed op.

Hoge temperatuur is een andere factor die kan bijdragen aan oververhitting van uw cellen. Zorg ervoor dat de MPRT die u koopt, is verzegeld in een beschermende plastic hoes wanneer u deze niet gebruikt. Dit helpt oververhitting en de vorming van een laag metaaloxide te voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *