Categories
Uncategorized

Solar and Wind Power Quebec

De Canadese provincie Quebec, een van de populairste toeristische bestemmingen van Canada, herbergt enkele van de meest milieuvriendelijke energiebronnen ter wereld. Vanwege deze twee energiebronnen zijn er plannen om windparken, zonneparken en zelfs een interprovinciale transmissielijn te bouwen van de noordkust van Canada naar de zuidkust om de verschillende bronnen met elkaar te verbinden.

Lange tijd werd aangenomen dat alleen Canada een dergelijk systeem bouwde, maar nu blijkt dat veel jurisdicties aan soortgelijke plannen werken. Quebec doet het in dit opzicht vrij goed en heeft de afgelopen tien jaar veel vooruitgang geboekt. Er zijn plannen om de komende decennia twee zonne- en drie windparken te bouwen, en dat aantal zou vrij snel kunnen toenemen naarmate het project vordert.

Om te begrijpen waarom een ​​provincie Quebec de eerste plaats zou zijn waar je zou zoeken als je een systeem als dit zou willen opzetten, moet je begrijpen hoe zonne- en windenergie werken. Zonne-energiecentrales zetten licht van de zon om in elektriciteit door middel van fotovoltaïsche technologie.

Een fotovoltaïsche (PV) energiecentrale produceert een elektrische generator voor uw huishoudelijke behoeften, wanneer zonlicht op de panelen valt. Het zet de opgeslagen energie van de panelen om in elektriciteit en zet deze om in gelijkstroom. De energie kan vervolgens worden gebruikt om lampen, apparaten en elk ander huishoudelijk elektrisch apparaat van stroom te voorzien.

Windenergiecentrales gebruiken daarentegen de kinetische energie van de wind om windturbines te laten draaien die elektriciteit produceren. Zolang er een constante windstroom is en er voldoende open ruimte is, zal een windturbine stroom opwekken, en als je in een winderig gebied woont waar je de wind in jouw richting kunt laten waaien, kun je de stroom gemakkelijk laten opwekken .

Dergelijke systemen zijn behoorlijk efficiënt en kunnen zelfs worden gebouwd om gratis elektriciteit voor uw huis op te wekken. Door over te schakelen op een groenere energiebron, betaalt u minder aan elektriciteitsrekening en profiteert u ook van het milieu. Zonnepanelen en windturbines zijn eenvoudig op te zetten en besparen u geld.

Als het gaat om het gebruik van zonne- en windenergie, moet u bij het berekenen van de voordelen van een dergelijke omschakeling rekening houden met de kosten voor het milieu. In sommige gebieden waar de wind en de zon het sterkst zijn en de materiaalkosten voor het bouwen van de apparatuur bijvoorbeeld hoog zijn, kan uw elektriciteitsrekening uiteindelijk meer kosten dan het daadwerkelijk kost om deze te laten installeren.

Zonne- en windenergie zijn beide milieuvriendelijk en in sommige gebieden veel schoner en veiliger dan traditionele energiebronnen. Als u geïnteresseerd bent om dergelijke systemen in uw huis of kantoor op te zetten, wilt u misschien naar Quebec kijken, waar u zonne- en windenergie als alternatief kunt bekijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *