Categories
Uncategorized

Solar Company Directors in Canada Gmail Com Scam Fraud Webmaster Scammer

Directeuren van zonne-energiebedrijven in Canada worden het doelwit van een e-mailzwendel die is bedoeld om hen ervan te overtuigen zich aan te melden met een e-maillijst die niet legitiem is. De webmaster van deze e-maillijst probeert de bestuurders ertoe te brengen vertrouwelijke en privé-informatie vrij te geven, zoals burgerservicenummers, creditcardnummers, wachtwoorden en andere financiële informatie. Deze informatie wordt normaal gesproken verkregen via een link naar een PayPal-site, wat een fraude- of phishing-site kan zijn.

Scammer gebruikt verschillende technieken om mensen op de link naar zijn PayPal-pagina te laten klikken. Een techniek is dat hij een e-mailadres gebruikt dat door een legitieme bron lijkt te worden gebruikt om de slachtoffers ertoe te verleiden informatie te verstrekken die hem zou kunnen helpen bij zijn zwendel. Een andere techniek is dat de oplichter veelgebruikte e-mailmethoden gebruikt, zoals e-mails, e-mails, spam, chatberichten en instant messages. Om te voorkomen dat ze het slachtoffer worden van deze oplichting, moeten mensen ervoor zorgen dat ze nooit hun wachtwoorden, creditcardnummers en andere persoonlijke informatie via e-mail of via e-mailbijlagen prijsgeven.

Zodra het e-mailadres is verkregen van het e-mailadres van een legitieme bron, gebruikt de oplichter dit e-mailadres om een ​​Yahoo-account aan te maken onder de naam “Gmailcom” om contact op te nemen met mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in deelname aan de zwendel. De e-mailberichten bevatten vaak spam- of phishing-technieken om de slachtoffers te misleiden om gevoelige informatie en details vrij te geven. De berichten bevatten ook links die naar websites leiden die niets anders dan nepaanbiedingen bieden.

Als gevolg hiervan worden e-mailadressen geblokkeerd en hebben mensen geen toegang meer tot e-mailadressen die tot legitieme bronnen behoren. Zelfs als de e-mails links naar legitieme websites bevatten, kunnen ze daadwerkelijk naar oplichtingssites leiden en zelfs het leven van legitieme internetgebruikers in gevaar brengen. Er zijn ook gevallen waarin sommige gebruikers van e-mailaccounts het slachtoffer werden van phishing.

Er is gemeld dat sommige gebruikers van e-mailaccounts die niet betrokken willen zijn bij oplichting, hetzelfde e-mailadres gebruiken als het e-mailadres dat ze gebruiken om zich aan te melden bij een legitieme e-maillijst. Wanneer dit e-mailadres wordt gebruikt om zich aan te melden voor een PayPal-account, zullen oplichters hetzelfde e-mailadres gebruiken om toegang te krijgen tot het account en proberen de financiële gegevens van de gebruiker van PayPal te hacken.

Om te voorkomen dat ze het slachtoffer worden van deze oplichtingsmails, moeten mensen altijd voorzichtig zijn bij het gebruik van e-mailaccounts. Hoe zorgvuldiger de persoon omgaat met zijn of haar persoonlijke gegevens, des te voorzichtiger is de kans dat hij / zij niet het slachtoffer wordt van oplichting. Mensen moeten er ook voor zorgen dat ze altijd een beveiligd e-mailsysteem gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *